Projekta Green Hort 2023. gada vasara

Projekta Green Hort 2023. gada vasara

ERAF līdzfinansēta projekta “Eiropas zaļā kursa noteikto vidi saudzējošo tehnoloģisko risinājumu izstrāde un ieviešana dārzkopībā Latvijā” (GreenHort, Nr.1.1.1.1/20/A/169) ietvaros sākts iekārtot vairākus eksperimentālus izmēģinājumus.

 

Aktīvi notiek projekta Green Hort vasaras cēliens.

Pavasarī nodomāju, ka šis gads būs pilns ar izaicinājumiem un patiešām tā arī notiek. Izaicinājums ir sausums, kas sākās pavasarī un turpinājās līdz jūlijam. Situāciju nedaudz uzlaboja tas,  ka saimniecībā ir ierīkota laistīšanas sistēma, lai gan burkānu dīgšanai tas palīdzēja tikai nedaudz.

Līdz ar sausumu zemeņu lauks sācis ražot 2 nedēļas ātrāk nekā iepriekšējo gadu. Pateicoties laistīšanas sistēmai ogas briest un izskatās būs laba raža. Vienīgi ir grūti salāgot strpkultūru ziedēšanu ar zemeņu ziedēšanas laiku. Šogad tās ir samtenes, kas  papildus sausumam vēl 20. maijā dabūja apsalt.

Ja iet runa par kukaiņu kaitējumu, tad šogad tās ir lapputis, kas ir dabā savairojušās lielā daudzumā, īpaši uz kāpostiem, bet laukā kur kāposti ir ar koriandru, tur lapputis nevar ieraudzīt, tātad ietekme ir jūtama. 

Labvēlīga ietekme uz kultūraugem ir redzama divdadīgajā zāļmēslojuma laukā. Ietekme ir  pateicoties sarkanajam āboliņam, kas ir piesaistījis augiem slēpekli un būtiski palielinājis kūltūsaugu spēcīgumu. Gaidīsim rudens ražu un apkoposim rezultātus. 

 

Atpakaļ uz blogu