Medus maisījums - ZIEMASSVĒTKU NOSLĒPUMS

Medus maisījums - ZIEMASSVĒTKU NOSLĒPUMS

Cauri novembra peļķēm un tumsu, lēniem soļiem mums tuvojas klusākie un mīļākie gada svētki. Tāpēc recepšu burtnīcā ir ierkastīta jauna lapa ar brīnum gardu medus maisījumu -  Ziemassvētku noslēpums. Tas sasildīs un iedvesmos mūs jauniem sapņiem. Noderēs, kā jauka dāvaniņa, ko palikt zem eglītes.

Minēšu tikai dažas sastāvdaļas, jo noslēpums paliek noslēpums, vai ne?

Krustnagliņa  - tie patiesībā ir nagliņkoka ziedpumpuri, kas satur daudz ēterisko eļļu. Tai ir antiseptiska, antibakteriāla, pretvīrusu iedarbība. Krustnagliņa uzlabo perifēro asinsriti, tiem, kam vienmēr salstošas rokas un kājas. Tautas medicīnā krustnagliņas iesaka pakošļāt pie zobu sāpēm.

Muskatrieksts – līdzsvaro nervu sistēmu, uzlabo gremošanas traucējumus,  palīdz atveseļoties saaukstēšanās gadījumos.

Kardamons -  uzlabo gremošanu, samazina vēdera pūšanos. Ārstē  klepu un aizsmakumu. Indijā, pēc ēšanas, bieži pasniedz kardamonu, jo tas uzlabo ēdiena sagremošanu un rada sāta sajūtu. To var pievienot arī kafijai. Senās raganas šo garšvielu izmantoja, lai piesaistītu mīlestību. Kardamons kopsummā ar krustnagliņu un asajiem pipariem nomāc patogēno baktēriju vairošanos mutes dobumā.

„Ziemassvētku  noslēpumā”  ir vēl dažas sastāvdaļas, kuras varat minēt paši! Kopumā visas garšvielas ir sildošas un palīdzēs Jums uzveikt ziemas drēgnumu.  

Tad nu baudiet smaržas, garšas un vērtīgās garšvielas, kuras vēl bagātākas un saldākas padarīs medus!

Atpakaļ uz blogu