Green Hort Projekts - Rudens 2022

Green Hort Projekts - Rudens 2022

ERAF līdzfinansēta projekta “Eiropas zaļā kursa noteikto vidi saudzējošo tehnoloģisko risinājumu izstrāde un ieviešana dārzkopībā Latvijā” (GreenHort, Nr.1.1.1.1/20/A/169) ietvaros sākts iekārtot vairākus eksperimentālus izmēģinājumus.

 

Projekta Green Hort 2022. gada rudens .

Rudens ir laiks kad zemnieks redz sava padarītā darba augļus. Tā  nemanot ir jau pienācis projekta otrā gada noslēdzošais posms. Raža ir novākta, sakaitīta, atliek zinātniekiem izdarīt salīdzinājumus,secinājumus un pārdomāt ko darīsim savādā nākamajā sezonā.

Viens secinājums ir jau izdarīts : baltais āboliņš ir agersīvs kultūraugs ,kas lai gan piesaista slāpekli, taču iestādītajam  ķirbim atņem visas barības vielas un neveicina tā augšanu. Cerība, ka nākošajā sezonā iestrādājot balto āboliņu augsnē ar  piesaistīto slāpekli dos spēkun un ražu citai kultūrai. 

Ziedošās lavandas un samtenes ir pasargājušas sīpolus no kaitēķļiem, bet no gliemežiem kāpostus var pasargāt tikai saule un sausais klimats, tikko sāk līt lietus un palielinās mitrums tā giemeži ir gatavi apēst visu kas ceļā. Labā ziņa, ka šīs sezonas rudens bija ar nelielu mitruma daudzumu, tapēc  neizdevās gliemežiem visu apēst.

Novēroju, ka tur, kur kāposti auga strp kliņģerītēm un lavandām,  gliemeži nenāca apciemot, bet savukārt stādijumā starp āboliņu   īpaši patika, jo tur ilgi saglabājas mitrums.

Kopīgais darbs sekmīgi  turpinās.

Atpakaļ uz blogu