Medus ar ķimenēm

Medus ar  ķimenēm
  • Regulē vielmaiņu un gremošanas procesus, satur daudz ēterisko eļļu.

  • Smērējams uz siera un smaržīgas rudzu maizes.

Iedarbība

Ķimenes palīdz regulēt vielmaiņu un gremošanas procesus, jo satur daudz ēterisko eļļu. Tās ir kuņģa spēcinātājas, apetītes uzlabotājas.

Lietošana

Tradicionāli senie latvieši iztika bez izteiktām garšvielām, bet daudz lietoja sīpolus, ķiplokus, ķimenes un saldināšanai medu. Vasaras Saulgriežos galdā tika celts ķimeņu siers – saules un veselības simbols, alus kā darba spara simbols, tika cepti rauši. Ķimenes bieži pieminētas latviešu tautasdziesmās, tās ir veselīgs un daudzpusīgs augs: no sēklām vāra tējas, pievieno ēdieniem, skābējot kāpostus, cepot maizīti, sienot sierus.

Medus un ķimeņu maisījumu var smērēt uz siera, uz kārtīgas rudzu maizītes, apsmērēt tikko ceptus pīrāgus, pievienot biešu salātiem un zaļajiem salātiem!

3,50 7,00 11,00 13,00 26,00
Uz grozu
Atgriezties uz kategoriju "Medus ar garšvielām"